počet produktů: 0
cena: 0 Kč
kontaktní formulář
chci zaslat dotaz
Odběr novinek
Přihlásit k odběru
možnosti plateb
GoPay

 

69,- Kč

DPD do 24h

159,- Kč

     DPD Slovensko

7,-

EUR

 
Proč nakupovat u nás

Vešekeré zboží,které je skladem expedujeme do druhého dne
Záruka 24 měsíců
Doručujeme do 1-2 dnů

Poštovné od 69Kč
Od 999Kč doprava zdarma
7 let na trhu

Provozovatel webu

Eurohodinky, Barbora Kukaň

Dřevčická 2201

25001 Brandýs nad Labem

IČ: 74524291

E-mail: info@eurohodinky.cz

tel: 737260202

produkty v akci
LED Binar COOL dotekové - černé
původní cena: 449 Kč
399 Kč
Sportovní led hodinky SPORTWATCH
původní cena: 499 Kč
449 Kč
Pánské hodinky WEDE
původní cena: 1 499 Kč
1 299 Kč
LED Navy 28 all silver blue
původní cena: 699 Kč
599 Kč
digitální led hodinky  K-sport
původní cena: 399 Kč
349 Kč

Jak pečovat o hodinky, aby vydržely déle

07. 01. 2024, 14:12



Jak pečovat o hodinky, aby vydržely déle

Představte si hodinky nejen jako precizní nástroj měřící čas, ale jako věrného společníka na vaší životní cestě. S každým tikotem vteřinové ručičky vás provází důležitými okamžiky, setkáními a rozhodnutími. Aby vám tento společník mohl být oporou co nejdéle, je třeba mu věnovat zaslouženou péči a pozornost. Níže naleznete několik zlatých pravidel, jak na to.


Začněme s tím nejzákladnějším – čistotou. Představte si hodinky jako květinu, která pro svůj růst potřebuje pravidelné zalévání a občasné odstranění plevelu. Prach, pot a další nečistoty jsou pro hodinky tím nežádoucím plevelom. Používejte měkký, suchý hadřík, kterým hodinky jemně otřete po každém nošení. Prohlédněte si sklo, ciferník i pásek a ujistěte se, že odstraníte všechny viditelné nečistoty. Jednou za čas dopřejte hodinkám hlubší čištění – voděodolné modely můžete opatrně vyčistit vlhkým hadříkem, u kůže použijte speciální přípravky pro udržení její pružnosti a zdravého vzhledu.


Nyní se podívejme na prostředí, ve kterém hodinky žijí. Jak v zimě chráníme rostliny před mrazem, tak bychom měli ochránit hodinky před extrémními teplotami a vlhkostí. Vyhněte se nošení hodinek ve velmi horkém počasí, v sauně nebo při koupání v ledové vodě. Tyto podmínky mohou poškodit strojek a urychlit stárnutí materiálů. Pokud vaše hodinky nejsou vodotěsné, vyvarujte se jim jakýchkoli akrobatických koupelí a deštivých dobrodružství.


Jako další bod se nabízí ochrana před nárazy a otřesy. Představte si hodinky jako malého ptáčka v hnízdě – je třeba ho chránit před dravci a bouří. Noste hodinky s vědomím, že nejsou nezničitelné. Vyvarujte se sportů, při kterých by mohly utrpět úder, a pokud víte, že vás čeká fyzicky náročná aktivita, raději je nechte odpočívat v bezpečí domova.


Dalším krokem je servis a údržba. I ta nejpečlivěji chráněná zahrada potřebuje občasné prořezání a hnojení. Dopřejte hodinkám pravidelnou kontrolu u odborníka, který zkontroluje jejich strojek, vymění baterii nebo je očistí od vnitřních nečistot. Tímto krokem prodloužíte jejich životnost a zajistíte, aby vám sloužily přesně a bezchybně.


A nakonec – náramek. Jako koruna stromu, která drží všechny listy, tak pásek drží vaše hodinky na zápěstí. Pokud je pásek poškozený nebo opotřebovaný, může to vést k pádu hodinek a jejich poškození. Kontrolujte pravidelně stav pásku a v případě potřeby jej vyměňte za nový. Jestliže máte kůžený pásek, nezapomeňte jej pravidelně ošetřovat speciálními přípravky, aby zůstal měkký a pružný.


Pečování o hodinky je jako pečování o dobrého přítele – vyžaduje čas, pozornost a laskavost. Pokud budete následovat výše uvedená pravidla, vaše hodinky vám odmění věrností a dlouhověkostí, stejně jako starý dub stojí pevně v lese, rok co rok. Buďte k nim tedy laskaví a ony se vám odvděčí tím nejcennějším – přesným časem a spolehlivostí v každé životní situaci.

Komentáře

Diskuze je prázdná.
váš email:
jméno:
text:
X

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).