počet produktů: 0
cena: 0 Kč
kontaktní formulář
chci zaslat dotaz
Odběr novinek
Přihlásit k odběru
možnosti plateb
GoPay

 

69,- Kč

DPD do 24h

159,- Kč

     DPD Slovensko

7,-

EUR

 
Proč nakupovat u nás

Vešekeré zboží,které je skladem expedujeme do druhého dne
Záruka 24 měsíců
Doručujeme do 1-2 dnů

Poštovné od 69Kč
Od 999Kč doprava zdarma
7 let na trhu

Provozovatel webu

Eurohodinky, Barbora Kukaň

Dřevčická 2201

25001 Brandýs nad Labem

IČ: 74524291

E-mail: info@eurohodinky.cz

tel: 737260202

produkty v akci
Chytré hodinky - SKMEI bluetooth 4.0
původní cena: 1 590 Kč
1 272 Kč
LED Binar COOL dotekové - černé
původní cena: 449 Kč
399 Kč
Pánské hodinky WEDE
původní cena: 1 499 Kč
1 299 Kč
digitální led hodinky  K-sport
původní cena: 399 Kč
349 Kč
Sportovní led hodinky SPORTWATCH
původní cena: 499 Kč
449 Kč

Jak investovat do hodinek: Průvodce pro začátečníky

07. 01. 2024, 12:30

Investování do hodinek může na první pohled působit jako esoterické umění, vzdálené a zahalené tajemstvím, ale opak je pravdou. Když otevřete dveře do světa hodinek, objevíte fascinující spojení technické preciznosti, uměleckého řemesla a historického významu. Ať už jste nadšeným sběratelem nebo začátečníkem, klíčem k úspěšné investici je pochopení základních principů, které řídí hodinářský trh.

Začněme tím, že hodinky nejsou jen prostým nástrojem měření času, ale jsou spíše odrazem kultury, technologického pokroku a osobního vkusu. Představte si hodinky jako plátno, na kterém každý hodinář maluje svůj příběh - někdy je to příběh o inovaci, jindy o tradici. A jako u každého uměleckého díla, i hodinky mohou být investicí, která časem nabývá na hodnotě.


První krok na cestě k investování do hodinek je vzdělávání. Stejně jako sommelier musí poznat rozdíl mezi různými druhy vína, musíte pochopit rozdíly mezi jednotlivými hodinkami. Značka, model, výrobní rok, původnost komponent a historie mají všechny vliv na hodnotu hodinek. Věnujte čas čtení odborných článků, sledování aukcí a prohlížení katalogů renomovaných výrobců.


Druhým krokem je pochopit trh. Hodinářský trh je podobný oceánu - neustále se mění a je plný skrytých proudů. Zatímco některé značky a modely jsou stálicemi s dlouhodobě rostoucí hodnotou, jiné mohou být chvilkovým trendem. Zkoumejte, které značky mají stabilní historii zachování hodnoty - Rolex a Patek Philippe jsou často považovány za "zlatý standard" v investičním světě hodinek.


Třetí krok je rozpoznat kvalitu. Ne všechny hodinky jsou stvořeny rovny. Některé jsou vyrobeny ručně s extrémní péčí o detail, zatímco jiné jsou hromadně vyráběné s menším důrazem na finální zpracování. Hodinky s ručním natahováním a komplikacemi, jako je věčný kalendář nebo chronograf, obvykle drží hodnotu lépe než jednodušší modely.


Čtvrtým krokem je uvědomit si význam prověřené provenience. Hodinky, které někdy patřily významné osobnosti nebo které mají zajímavý příběh, mohou být mnohem cennější. To je jako s obrazem, jehož hodnota vzroste, když se objeví neznámý příběh jeho původu.


Pátým krokem je učinit informovanou koupi. Nekupujte na impulsu. Provádějte důkladný výzkum a pokud možno, konzultujte svůj záměr s odborníkem. Hodinky by měly být v původním stavu bez významných zásahů do jejich struktury nebo vzhledu. Paměťové stopy a jemné škrábance mohou vyprávět příběh, ale výrazné poškození nebo neoriginální díly mohou výrazně snížit hodnotu hodinek.


Šestým krokem je udržování hodinek. Investice do hodinek je jako péče o vzácný poklad. Pravidelná údržba a správné skladování jsou nezbytné pro zachování jejich krásy a funkčnosti. Mějte na paměti, že hodinky jsou přesné stroje, které vyžadují pozornost a úctu.


A nakonec, buďte trpěliví. Investice do hodinek je maraton, nikoli sprint. Hodnota některých hodinek může růst pomalu, a proto je důležité mít dlouhodobý investiční horizont. Příběh vašich hodinek se bude vyvíjet s časem, stejně jako jejich hodnota.

Komentáře

Diskuze je prázdná.
váš email:
jméno:
text:
X

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).