počet produktů: 0
cena: 0 Kč
kontaktní formulář
chci zaslat dotaz
Odběr novinek
Přihlásit k odběru
možnosti plateb
GoPay

 

69,- Kč

DPD do 24h

159,- Kč

     DPD Slovensko

7,-

EUR

 
Proč nakupovat u nás

Vešekeré zboží,které je skladem expedujeme do druhého dne
Záruka 24 měsíců
Doručujeme do 1-2 dnů

Poštovné od 69Kč
Od 999Kč doprava zdarma
7 let na trhu

Provozovatel webu

Eurohodinky, Barbora Kukaň

Dřevčická 2201

25001 Brandýs nad Labem

IČ: 74524291

E-mail: info@eurohodinky.cz

tel: 737260202

produkty v akci
LED Navy 28 all silver blue
původní cena: 699 Kč
599 Kč
digitální led hodinky  K-sport
původní cena: 399 Kč
349 Kč
Pánské led hodinky SPORTER
původní cena: 599 Kč
499 Kč
LED Binar COOL dotekové - černé
původní cena: 449 Kč
399 Kč
Pánské hodinky WEDE
původní cena: 1 499 Kč
1 299 Kč

historie vzniku hodinek

13. 02. 2024, 16:56

V úsvitu lidské civilizace bylo měření času ? závislé na slunci, jeho stínech ? a pohybu nebeských těles ✨. Písek procházející skrze úzké hrdlo klepsydry ⏳, nebo voda kapající z vodní hodiny ?, to všechno byly naše první pokusy zachytit ten neuchopitelný fenomén, kterým je čas ⏰. Avšak s příchodem mechanických hodinek ⚙️, tyto primitivní metody rychle upadly do zapomnění.



V srdci Evropy, v období renesance, se zrodily první kapesní hodinky ⌚. Tyto majestátní přístroje byly symbolem statusu a bohatství ?, často zdobené drahými kameny a rytinami, přičemž byly dostupné pouze královským rodinám a šlechtě ?. Jejich tváře byly pokryty zdobnými ciferníky, které ukazovaly nejen čas, ale často i astronomické informace, jako je poloha měsíce ? a planet ?.
 

Jak čas plynul, a s ním i technologický pokrok, hodinky se stávaly stále dostupnějšími. Přesto zůstaly po dlouhou dobu výsadou mužů – dámy si zdobily zápěstí spíše šperky ? než hodinkami. To se změnilo v 19. století, kdy se hodinky staly také módním doplňkem pro ženy. Drobné, elegantní a zdobené hodinky se staly nejen praktickým nástrojem, ale i výrazem ženskosti a elegance ?.

Přelomovým momentem pro hodinky jako módní doplněk bylo vynález náramkových hodinek ?️‍?️. Původně byly náramkové hodinky považovány za ženský doplněk – muži upřednostňovali robustní kapesní hodinky. Tento pohled se ale radikálně změnil během první světové války, kdy vojáci potřebovali spolehlivý a snadno dostupný způsob, jak sledovat čas, aniž by museli vytahovat hodinky z kapsy. Tím se náramkové hodinky staly nezbytností a postupně symbolem mužnosti a disciplíny ⚔️.

V následujících desetiletích se hodinky staly nejen praktickým, ale i významným módním doplňkem. V 50. a 60. letech 20. století, kdy společnost začala klást větší důraz na osobní styl a image, se hodinky staly jedním z klíčových prvků pro vyjádření osobní identity ?️. Od robustních, sportovních modelů pro dobrodruhy ?‍♂️, přes elegantní kousky zdobené drahokamy pro večerní společenské události ?, až po minimalistické designy pro milovníky čisté estetiky – každý mohl najít hodinky, které odpovídaly jeho vkusu a životnímu stylu ??.

V dnešní době, kdy technologie dosáhla bodu, kdy hodinky mohou dělat mnohem více než jen ukazovat čas, je jejich módní aspekt stále důležitý. Smartwatches s nekonečnými možnostmi personalizace ciferníků a řemínků umožňují uživatelům, aby své hodinky sladili s oblečením, náladou nebo dokonce s fitness cíly ?⌚?. A i přes všechny tyto technologické inovace, tradiční mechanické hodinky zůstávají vysoce ceněné pro svou řemeslnou dokonalost a estetickou hodnotu ?.

Když se dnes ohlédneme zpět na dávnou historii hodinek, vidíme nejen příběh technologického pokroku, ale také příběh módy a stylu ??. Hodinky nejsou jen nástrojem, jsou součástí našeho vyprávění, způsobem, jakým vyjadřujeme kdo jsme a co oceňujeme. Jako klenoty času, které zdobí naše zápěstí, nám připomínají, že každá minuta je příležitostí k vytvoření něčeho nezapomenutelného ?⏳. Ať už jsou to dědictví dávných mistrů hodinářů nebo symbol moderní technologie, hodinky zůstávají jedním z nejvýraznějších doplňků, které můžeme nosit ?.

Komentáře

Diskuze je prázdná.
váš email:
jméno:
text:
X

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).